НОВИНИ

Названо основного імпортера українських зернових вагонів

03.03.2020 18:02
av55

Частка експорту продукції Крюківського вагонобудівного заводу склала 32,94% від загального обсягу реалізації за 2019 року. Про це повідомляє cfts.

Згідно з інформацією КВБЗ, в минулому році завод виробив 5237 вагонів. На експорт було відправлено 1725 од. Основним зовнішнім ринком для підприємства стала Білорусь з часткою 30%.

За даними ЦТС, в цій країні у КВБЗ вагони закуповували приватний зернотрейдер «Співдружність», завод «Білоруськалій» і Білоруська залізниця.

«Ринок Молдови склав 1,6%, ринок Монголії — 0,8%. Частка реалізації продукції заводу на ринок країн ЄС становила 0,4%. Зокрема, підприємство відправляло свою продукцію в Польщу, Німеччину, Естонію і Латвію», – КВБЗ.

При цьому на підприємстві відзначили позитивну динаміку, оскільки роком раніше на експорт було відправлено лише 8,5% від обсягу реалізованої продукції (нагадаємо, в 2018 році завод виробив всього 3686 вагонів).

Також відомо, що в минулому році на експорт свої вагони відправляли «Дніпровагонмаш» (ДВМ) і «Гірничотранспортна компанія» з Кривого Рогу. Aurum Group, Попаснянський вагоноремонтний завод і ДМЗ «Карпати» для зовнішніх ринків в 2019 р. рухомий склад не виробляли.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: