ВАЖЛИВО

Названо основні проблеми між виробниками і ритейлом в Україні

02.02.2022 10:36
Untitled-1-104-800x445

Українські виробники потребують підтримки. Це наша економіка, наші харчові продукти і харчова безпека. Необхідно думати про наших виробників, розвивати українську переробку і захищати їх від ризиків. Про це повідомляє Телеграм канал Дмитра Соломчука, пише agronews.ua.

Таку думку висловив під час зустрічі з виробниками харчових продуктів та представниками асоціацій народний депутат Дмитро Соломчук. Вони представляли усі галузі: від рибних господарств до ковбасних цехів. Головний месидж – ринок потребує збалансованості. Не може виробник, який налаштував важкий технологічний процес, отримувати додану вартість меншу, ніж торговельні мережі.

Які основні проблеми у стосунках між українськими виробниками і ритейлом:

  • складний «вхід» на полиці магазинів. Умови зазвичай непідйомні для виробників;
  • затримка виплат за продану продукцію іноді на понад 6 місяців;
  • значна націнка на продукти, у результаті страждає кінцевий споживач, тобто усі українці.

Звісно ж, є представники ритейлу, яких це не стосується, але основна мета – врегулювати ринок і створити запобіжники, які захистять українське виробництво. Для цього нардеп разом з командою розробили комплексний законопроект №6155, який нині перебуває на розгляді в Комітеті.

“І ще одне, про пріоритети. Здоров’я українців, якість харчових продуктів – важлива складова, яка є пріоритетною нашого майбутнього!”, – впевнений Дмитро Соломчук.

Читайте також: Земельна реформа для органів місцевого самоврядування: озвучено підсумки року



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: