НОВИНИ

Названо основні країни-імпортери української плодово-ягідної продукції

14.08.2020 07:32
1507-041

Визначальними ринками збуту для українських експортерів цьогоріч є Франція ($12 млн), Польща ($11 млн), Німеччина ($7 млн), Туреччина ($6 млн), Білорусь ($5 млн), Австрія ($5 млн). Обсяги поставок вітчизняної плодово-ягідної продукції до Італії, Нідерландів, Чехії та Азербайджану склали близько $4 млн до кожної з країн. Про це повідомляє АПК-інформ, пише agronews.ua.

Загалом, близько 70% вартості експорту наших плодів і ягід отримано внаслідок продажів до країн Європейського Союзу.

Обмеження, пов’язані з пандемією коронавірусу COVID-19, мали негативний вплив на український експорт плодово-ягідної продукції.

Затримки у переміщенні продукції на території Євросоюзу внаслідок запровадження додаткових перевірок, зниження фактично здійснюваних цільових рейсів усіма видами транспорту, суттєве зростання вартості морських перевезень стали критичними для товарів з невеликим терміном зберігання, до яких належать плоди та ягоди.

Були порушені звичні режими функціонування напрацьованих логістичних систем, тому наші підприємці вимушено приймали рішення щодо скорочення запланованих експортних поставок або їх відміну, в першу чергу на ринки країн Азії.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: