НОВИНИ

Оновлено ціни на рослинні олії

01.06.2021 08:02
rapsovoe-maslo-v-detskom-menyu

Перегріті ціни на рослинні олії продовжують опускатися під тиском зниження попиту на дорогі олії, оскільки покупці віддають перевагу дешевим видам олій або контрактують олію з нового врожаю за нижчою ціною, що змушує продавців опускати ціни на спотові поставки. Про це повідомляє graintrade, пише agronews.ua.

Так, липневі ф’ючерси на соєву олію, які з початку травня виросли на чиказькій СВОТ з 1380 до 1500 $/т та стали головним драйвером зростання ринків, зараз опустилися до 1450 $/т, а грудневі ф’ючерси на тлі прискорення сівби сої у США знизилися до 1295 $/т.

Під час бурхливого зростання ціни на соєву олію майже сягнули рівня цін на соняшникову олію, які продовжують опускатися внаслідок зниження попиту з боку Індії та Китаю. Минулого тижня ціни на українську соняшникову олію з поставкою у червні опустилися до 1460-1480 $/т FOB, проте попит на неї майже відсутній, оскільки покупців цікавить закупівля олії з нового врожаю за ціною 1150 $/т FOB.

Попри зниження кількості заражень в Індії, карантинні обмеження там триватимуть ще довго, тому не варто очікувати відновлення попиту на соняшникову олію найближчим часом.

Запровадження жорсткого карантину в Малайзії в період 1-14 червня посилить тиск на ціни пальмової олії, виробництво якої може скоротитися.

Серпневі ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії у п’ятницю виросли на 2,4% до 4010 рінггитів/т або 970 $/т, проте загалом за тиждень ціни виросли лише 0,5%, а за два тижні – впали на 12,4%.

На біржі в Даляні у п’ятницю липневі ф’ючерси на соєву олію виросли на 2,1% до 1350 $/т, що відповідає рівню минулого тижня, а на пальмову – на 2,3% до 1197 $/т, що на 5% поступається рівню попереднього тижня.

Зниження цін на соняшникову олію посилить тиск на сусідні ринки рослинних олій, особливо соєвої. Але перемогу у цій боротьбі отримає пальмова олія, попит на яку виросте на тлі невисоких цін та сезонного збільшення виробництва.

Нагадаємо, що в Україні подешевшала суниця.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: