Українські аграрії, слідуючи сучасному світовому тренду і зростаючому попиту на бобові, в останні кілька років стали приділяти більшу увагу виробництву, особливо з метою експорту. Про це повідомляють аналітики АПК-інформ, пише agronews.ua.
«Україна відіграє важливу роль на світовому ринку бобових, щорічно виробляючи до 1 млн тонн бобових, і може більше, але є ряд факторів, які не завжди на нашу користь. Бобові важливі в забезпеченні глобальної продовольчої безпеки, і в 2019 року світова спільнота відсвяткувало День бобових вперше, але тепер щорічно ми будемо приділяти цьому більше уваги» , – уточнила президент Спільноти виробників і споживачів бобових України Антоніна Скляренко.
Активної популяризації як виробництва, так і споживання продукції з бобових серед населення сприяє СППБУ, створене в 2015 році для об’єднання зацікавлених учасників ринку навколо одного з найважливіших питань в АПК України – розвиток сегмента зернобобових культур .