НОВИНИ

Названо новий перспективний ринок для експорту української курятини

21.04.2020 18:36
402846

Аналітики прогнозують, що африканський ринок курячого м’яса вимагатиме більше продукції, і до 2030 року досягне 11 млн тонн, повідомляє IndexBox. Про це пише agronews.ua.

Споживання м’яса птиці в Африці зростає. Найбільше воно збільшується у ПАР – 2,1 млн тонн, Марокко – 720 тис. тонн, Єгипті – 1,1 млн тонн. На ці країни припадає половина всього спожитого м’яса серед країн Африки.

Також перспективними є Конго і Демократична Республіка Конго, Ангола, Алжир, Гана, Лівія, Нігерія, Малаві, Туніс, які сукупно складають 27% споживання м’яса птиці на континенті.

У вартісному вираженні найбільшими ринками курячого м’яса в Африці були Марокко ($ 1,1 млрд), Єгипет ($ 1,8 млрд) і Південна Африка ($ 3,3 млрд). Сукупно це 54% всього ринку.

Експерти пророкують збільшення споживання курятини протягом наступного десятиліття. При цьому власного виробництва м’яса птиці на континенті недостатньо для покриття зростаючого попиту. В середньому Африка імпортує близько 2 млн тонн цього продукту.

При цьому найбільш високий рівень споживання курячого м’яса на душу населення в 2018 році були: Конго (23 кг на людину), Південно-Африканська Республіка (36 кг на людину) і Лівія (39 кг на людину).


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: