Ще з давніх часів люди намагалися відкрити для себе щось нове. Вони прагнули поліпшити якість продукції. Проводили різні експерименти, досліди на всьому, що їм подобалося. Таке прагнення допомогло досягти потрібних результатів в сучасному світі. Існує багато рецептів, які прийшли до нас з минулого, а технології теперішнього часу полегшують процес приготування. Про це повідомляє b-i-g.com.ua, пише agronews.ua.
У далекому минулому люди заготовляли фрукти і ягоди, які з часом ставали непридатними для вживання. Але через деякий час вони стали використовувати зіпсовані продукти для певних цілей. З них стали виробляти різні напої. Якісно очищений самогон не приводив шкоди здоров’ю. Найбільш часто вживаними напоями були брага і самогон. Якщо говорити про провину, то в той час воно вважалося слабким алкогольним напоєм. Його вживали як сік, а також використовували в якості святкового оздоблення столу.
Корисні якості
Невеликі дози будь-якого алкоголю мають заспокійливу і судинорозширювальну дію на організм. Це і є користь самогону: він дозволяє організму мобілізуватися і адекватно відреагувати на стрес, наприклад, простуду або підвищену стомленість.
Є й інші аргументи, щоб вживати не магазинний, а саме домашній алкоголь:
- У магазинах можна нарватися на неякісне спиртне.
- Удома можна отримати продукт, який набагато чистіше.
- Виробничий процес повністю під контролем.
- Вартість самогону виходить значно нижче навіть при багаторазовій його перегонці і відсікання «голів» і «хвостів».
Оригінальні самогонні напої в світі
У всьому світі є рецепти виробництва міцного кустарного алкоголю.
Ці напої виробляються за старовинними технологіями і дозволені до продажу. це:
- Moonshine – американський самопальний аналог кукурудзяного віскі;
- P linka – готується в Угорщині з плодової сировини з наступним настоюванням на травах;
- Schwarzgebranntes – німецька самогонка, перекладається як «вигнана втемну»;
- Чача – виноградна гордість гостинній Грузії; Samogonas – литовський самопальний алкоголь і так далі.
У всіх цих видів самогону є загальні якості: вони недосконалі, але при цьому привабливі, оскільки зберігають аромати тих продуктів, з яких були виготовлені. Часто ці підстави – невідповідність нормам, дозвіл на продаж – є аргументами боку, захищає домашні винокурні. Однак ці напої виробляються не в промислових масштабах і купують їх аж ніяк не для систематичного вживання. Так що судити про безпеку самогону по їх наявності автентичних напоїв у продажу не доводиться.
Підіб’ємо резюме
Як завжди, істина знаходиться десь посередині. Очевидно, що систематичне вживання алкоголю завдає шкоди здоров’ю. І він буде тим сильніше, чим більше небезпечних домішок буде надходити в організм. Однак якщо винокур підходить до справи відповідально і контролює склад самогону і процес виробництва, все буде добре. Саме тоді чарочка-друга саморобного напою буде не просто нешкідливою, а обов’язково дасть всі доброчинні ефекти, які приписують алкоголю медики.
Читайте також: В Україні створили новий онлайн сервіс для продажу зернових культур