У світовому масштабі ринки м’яса індички, гуски та качки, зважаючи на обсяги торгівлі, можна впевнено назвати нішевими, але тут є високий платоспроможний попит, на відміну від курятини. Про це повідомляє uaexport, пише agronews.ua.
Підтвердженням цього слугує і порівняння експортних цін України на різне м’ясо птиці. Українська курятина продається в інші країни за середньою ціною близько 1500 дол/т, тоді як заморожена індичатина коштує понад 2000 дол/т.
Тушки качок – в діапазоні 1200-2600 дол/т, а вартість тушок гусей доходить майже до 10000 дол/т. Тож, для наших потенційних експортерів зосередження на цих видах м’яса птиці принесе суттєву вигоду.
Нагадаємо, в Україні оприлюднено рентабельність вирощування кукурудзи.