НОВИНИ

Названо найкращі сорти лохини для вирощування в Україні

17.10.2019 13:14
лохина на флаєр

Садівникам, які вирощують лохину в Україні порадили, які сорти краще обрати. Повідомляє AgroTimes.

«Перед початком вирощування лохини важливо правильно обрати сорт. Сорти групуються за часом дозрівання ягід: є сорти раннього, середнього і пізнього терміну дозрівання», — йдеться у повідомленні.

Також важливим є фактор стійкості до морозів, хвороб. Для умов України найбільше підходять сорти, які за градацією морозостійкості USDA відповідають п’ятій зоні (це приблизно -32 °С), стійкі до захворювань і не вимогливі до умов вирощування.

Серед ранньостиглих рекомендують до вирощування в Україні сорти Дюк, Спартан (на легких ґрунтах), Сієрра. Із середньостиглих: Блюкроп, Блюґолд, Чендлер, Нельсон (на Півночі України). З пізньостиглих — Еліот.

Саджанці для високопродуктивної плантації мають відповідати обраному сорту й ґатунку, мати добре розвинену кореневу систему та гарно розгалужені гілки, чого часто не вистачає саджанцям, вирощеним методом живцювання. Рослини мають бути здоровими.

Посадковий матеріал краще купувати в перевірених сертифікованих виробників, які мають відповідну інфраструктуру, дотримуються технологій вирощування та контролю шкідників і хвороб.


Перегляди: 177
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: