НОВИНИ

Названо найбільш перспективні для експорту в Китай українські ягоди

17.12.2020 07:32
chereshnya

Перешкод для успішного налагодження експорту української черешні на китайський ринок на даний момент не існує. Однак обсяг продукції преміальної якості, який і цікавить споживача з Піднебесної, на сьогоднішній день в Україні вкрай невеликий. Про це повідомляє fruit-ukraine, пише agronews.ua.

При цьому в 2018-2019 рр. українські виробники експортували черешню до Китаю. У поточному ж році, з огляду на неврожай даного фрукта в Україні, обсяги експорту були мінімальними. Таку думку висловив Президент Української плодоовочевої асоціації (УПОА) Тарас Баштанник.

При цьому президент УПОА називає лохину другим найбільш перспективним плодоовочевим продуктом України для експорту до Китаю.

Однак, говорячи про експорт лохини варто розуміти, що в найближчі пару років Україна не наростить достатні для цього обсяги. При цьому кілька років необхідно витратити на те, щоб пройти всі бюрократичні процедури, пов’язані з отриманням дозвільних документів.

«Тим не менше, лохина є перспективною експортної позицією. Адже Китай є нетто-імпортером цієї ягоди», – зазначив Тарас Баштанник.

Нагадаємо, в Україні названо рентабельність вирощування часнику.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: