НОВИНИ

Названо найбільш перспективну культуру для української переробки

07.10.2019 11:46
bobovye_kultury_i_ikh_poleznye_svojstva

На даний час однією з найбільш перспективних у борошномельно-круп’яному виробництві України є переробка зерна гороху. Таку думку у своїй доповіді на «Форумі зернопереробників-2019» в Одесі 3 жовтня висловив технолог ТОВ «ОЛІС» Микола Музика, повідомляє apk-inform.com

При цьому спікер зазначив, що багато українських круп’яних заводів, як і раніше, переробляють основну для країни зернобобовую культуру за класичною технологією, головними недоліками якої є неможливість отримання виключно колотого гороху, невисокий загальний вихід готової продукції (77%), а також досить високі витрати електроенергії (41-45 кВт/т).

«Наша компанія створила просту й енергоефективну технологію, дозволила підвищити вихід гороху цілого і колотого до 83-85%, а колотого гороху – до 80-82%, а також знизити питомі витрати електроенергії до 23-24 кВт/т», – зазначив фахівець.

«Але ми не зупинилися на досягнутому і продовжили роботу в даному напрямку, результатом якої стало створення ще більш прогресивної технології, яка дозволяє переробляти зернобобову в горох колотий із виходом 88-90%. При цьому витрати на використання електроенергії вдалося скоротити до 21-23 кВт/т», – додав М.Музика.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: