НОВИНИ

Названо найприбутковіші культури 2023 року

30.01.2023 11:09
ripak

У наступному сезоні найтоповішими культурами стануть ріпак, соняшник та пшениця. До такої думки схиляються експерти ринку, пише Elevatorist.com, пише agronews.ua.

“Ріпак — це перші гроші у господарстві. Культура достатньо складна. Не всі її можуть та вміють вирощувати. Не скрізь є умови, що дозволяють її вирощувати. Вона високомаржинальна, в умовах війни ринок не змінився, ЄС так і залишився. Тому ріпак. До речі, в цілому по країні посівні площі культури зменшилися, ми навіть не засіяли 1 млн га”, — каже менеджерка з розвитку бізнесу брокерської компанії Maxigrain Олена Нероба.

Крім ріпака, на думку Олени, маржинальними будуть ще соняшник та якісна пшениця. Хоча з пшеницею вже все не так просто — ця культура вже потребує більшого вкладення коштів. Але ринок пшениці завжди має ліквідність, тож ситуація з цінами та попитом на ньому більш-менш прогнозована та стабільна.

Операційний директор ГК G.R. Agro Артем Ремпен додає, що до літа успішною буде торгівля олійною групою — соняшником та соєю, сою також із задоволенням купують у Європі. На думку Артема, олійна група і зараз, і в новому сезоні є і буде самою прибутковою як для виробника, так і для трейдерів.

А в M-Grain уточнюють, що для кожного окремого трейдера класифікація “маржинальна – не маржинальна” культура залежить від того, як веде бізнес той чи інший трейдер. В їхній кампанії ставки роблять саме на зернову групу, і робота з нею є пріоритетом.



Перегляди: 28
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: