НОВИНИ

Названо найкращі продукти для позбавлення від похмілля

26.12.2021 16:37
pohmillya-e1514479001586

Найпростіший спосіб вилікувати похмілля – це, звичайно, остерігатися його спочатку. Декілька запобіжних заходів перед тим, як сісти за святковий стіл, можуть врятувати вас від сумного ранкового стану і поліпшити ваше самопочуття. Про це повідомляє agrotrend.com.ua, пише agronews.ua.

Почніть з того, що випийте кілька склянок води, щоб добре зволожити ваше тіло. Їжте їжу, багату білком (жменя волоських горіхів, шматок тунця або лосося – відмінний вибір). І не забудьте прийняти полівітаміни та риб’ячий жир (і вітамін Е для балансу). Діставшись до вечірки, не забудьте між склянками алкоголю випити склянку води. Це не тільки збереже водний баланс, але й запобігає необґрунтованому вживанню більшої кількості напоїв, ніж необхідно.

Але що, якщо запобіжні заходи не спрацюють? Хороша новина полягає в тому, що під рукою є ліки, які можуть допомогти вам прискорити одужання.

Виберіть правильний білок. Добре з’їсти жменю волоських горіхів або кілька шматочків тунця перед тим, як вирушити на вечірку. Це пов’язано з тим, що ці продукти багаті на омега-3 жирні кислоти, що робить їх дуже ефективними у запобіганні загрозі похмілля. Хоча зневоднення є основою багатьох симптомів похмілля, гормоноподібні речовини, звані простагландинами, також сприяють цьому. Простагландини, рівень яких часто підвищується при похмілля, можуть викликати запалення, що сприяє пульсуючому головному болю. А жирні кислоти омега-3 мають природну протизапальну дію.

Яйця. Коли ваша печінка починає метаболізувати алкоголь, який ви приймаєте, побічним продуктом цього процесу є токсин, званий ацетальдегідом. Ваше тіло реагує на цього загарбника, атакуючи речовину ферментом та багатим цистеїном глутатіоном. Але у вас є лише обмежена кількість глутатіону, і коли вона закінчується, ваше тіло має почати виробляти більше. На цьому етапі яйця, багаті на цистеїн, можуть стати вашим новим найкращим другом, допомагаючи вимивати токсини, заспокоювати нудоту і блювоту і швидко покращувати ваше самопочуття.

Їжте щось солоне. Це може здатися дивним, але вашому зневодненому організму може не просто потрібна вода, він може просити вас про сіль. Виходить, що разом із усіма вітамінами та мінералами, організм втратив велику кількість натрію. Звичайно, останнє, що вам потрібно зробити, це проковтнути тонни солі, коли ви вже зневоднені. Але трохи солі добре подіє на ваш організм. Декілька солінь, які також багаті на інші поживні речовини, такі як калій, вітамін А, кальцій і марганець, можуть полегшити головний біль. Якщо вам пощастило отримати нерафіновану морську сіль, то навіть краще.

Порція квашеної капусти не тільки допоможе відновити рівень натрію в організмі, а й вилікує шлунок. Квашена капуста містить корисні бактерії Lactobacilli plantarum та молочну кислоту, які можуть допомогти спричинити дрімаюче травлення.



Перегляди: 30
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: