НОВИНИ

Названо найкорисніші весняні продукти для відновлення сил та імунітету

15.05.2021 16:35
immunitet_deti

Будь-яка зміна сезонів, чи то осінь-зима або зима-весна, — це стрес для організму. Важливим елементом підтримки здоров’я в цей період є правильно підібрана дієта — вибір продуктів, найбільш оптимальних для кожної пори року. Ці продукти — кращий немедикаментозний засіб для зміцнення імунітету і підвищення опірності організму, Про це повідомляє epochtimes, пише agronews.ua.

Завдяки вмісту вітамінів, багато овочів і фруктів допоможуть не допустити розвиток авітамінозу.

Найкорисніші продукти весни:

Пророщена пшениця — «природний еліксир життя». Вона містить безліч поживних речовин, яких потребує організм після довгої зими. Проростити зерна вдома не становитиме труднощів, а користь буде величезною: поліпшення травлення, зміцнення нервової системи, загальне омолодження організму.

Білокачанна капуста: квашена і свіжа. Капуста не тільки добре зберігається взимку, але і залишає у собі до весни близько 70% корисних речовин. 100 г капусти містять добову норму вітаміну С. Крім цього, капуста містить біотин, який нормалізує обмін вуглеводів і жирів, і метіонін (вітамін U, вітаміноподібні речовини), який загоює виразки слизових оболонок.

Морква багата на вітамін А, добова доза якого міститься всього в 2 коренеплодах. Вона необхідна для серцево-судинної системи, нирок і печінки, очей.

Редька — натуральний антибіотик. Містить мінеральні солі заліза, йоду, калію, натрію, фосфору, магнію і кальцію; вітаміни: С, групи В; каротин, пантотенову кислоту та ін. 100 г редьки — це добова доза калію, магнію і кальцію. 

Редис містить вітаміни С і В, елементи — калій, залізо та інші мікро- і макроелементи.

Зелень: цибуля, щавель, кріп, салат, петрушка. Свіжа зелень — чудове джерело безлічі вітамінів. Якщо ранньою весною немає можливості знайти ґрунтову зелень, можна просто проростити в склянці з водою звичайну цибулю. Зелені пагони цибулі також багаті на вітамін С.


Перегляди: 10
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: