НОВИНИ

Названо найпопулярніших депутатів аграрного сектору

10.02.2022 13:03
A farmer standing in his wheat field at sunset.

Політолог Валентин Гладких назвав п’ятьох найпомітніших у складі ВР 9-го скликання депутатів-аграріїв. Про це повідомляє Валентин Гладких у facebook, пише agronews.ua.

Отже, його рейтинг виглядає наступним чином:

1. Дмитро Соломчук

У 2006 став засновником компанії «Агро-Центр», що займається виробництвом та продажем запчастин до сільськогосподарської техніки. У парламенті активно працює над розвитком фермерства на селі, в тому числі через інструменти державної підтримки. Виступає за збільшення частки українських продуктів на полицях. Наголошує на необхідності широкої аграрної реформи.

2. Микола Сольський

Голова Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики. Співзасновник ТОВ “Український Аграрний Холдинг” з земельним банком 51 тис. га. Ініціював прийняття земельного закону, заміну ліцензування пального для аграріїв на декларування. Автор більшості законопроектів, направлених на впорядкування суперечливих питань по ринку землі.

3. Олег Кулініч

Голова депутатської групи «Довіра». Засновник СТОВ «Октан». Автор та співавтор законів про дерегуляцію в агропромисловій сфері, низки законів, направлених на підтримку фермерства, гармонізацію українського законодавства з законодавством ЄС, безпеку та якість харчової продукції.

4. Сергій Лабазюк

Голова партії “Поруч”. Заснував ТОВ «Аграрна компанія 2004». На даний момент почесний президент Групи компаній Vitagro. Автор законів про сільськогосподарську кооперацію, про приведення законодавства України у сфері дитячого харчування у відповідність до вимог законодавства ЄС та ін.

5. Артем Нагаєвський

Голова підкомітету з питань земельних відносин. Голова правління ПАТ АТП 13058. Спеціалізується на макроекономічних дослідженнях і стратегічному прогнозуванні. Співавтор законопроекту про внесення зміни до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування ПДВ операцій з вивезення за межі митної території України олійних культур.

“Зрозуміло, що ці політики максимально зацікавлені у реформуванні та розвитку аграрного сектору, бо це відповідає, зокрема, й їхнім інтересам. Рівень довіри українців земельній реформі підвищується. На сьогодні в Україні укладено вже понад 83 тисячі угод в межах ринку землі і цей показник стрімко зростає. У планах влади до 2030 року зробити агросектор основою економічного сталого розвитку держави. Зрештою, агросектор є важливою складовою економіки країни – наразі, майже половину нашого експорту складає саме продовольство й агропродукція. І, безумовно, законодавче поле даної сфери потребує постійного вдосконалення. На цьому шляху чимало ініціатив депутатів-аграріїв вже втілено і чимало ще анонсовано. Тож слідкуємо далі”, – коментує Валентин Гладких.

Читайте також: В Україні проведуть вебінар для керівників громад щодо Закону № 5600.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: