НОВИНИ

Названо найдорожчу спецію у світі

07.12.2021 18:02
top_9_samykh_aromatnykh_i_poleznykh_spetsiy_dlya_gurmana

На зелених пагорбах Норт-Плейнс, де сімейні ферми все частіше ділять землю з багатомільйонними маєтками, найдорожча в світі спеція вирощується в двох непоказних теплицях. Про це повідомляє Аграрії Разом, пише agronews.ua.

Шафран, також відомий як червоне золото, частково тому, що він коштує більше за унцію, ніж справжнє золото, є дуже бажаним інгредієнтом в кулінарії. Фактично, він настільки популярний, що часто продається за ціною від 5000 доларів за фунт.

Хоча Орегон може бути останнім місцем, про яке хтось думає, роздумуючи про те, де вирощувати шафран, саме тут Таня Голден, скейтбордистка, яка стала травником, а потім фермером з вирощування шафрану, запустила Golden Tradition Saffron в 2018 році.

“Це була велика важка робота, – сказала вона, – як отримати шафран в землі, так і бізнес з нуля». NAYA надала компенсаційний грант, Голден отримала два гранти від Міністерства сільського господарства США (один для звичайного сільського господарства, другий для органічного), і вона взяла те, що вона називає «величезною позикою», яку з тих пір виплатила.

Вона встановила дві теплиці розміром 30 на 95 футів на території своїх батьків, щоб вирощувати рослини, які починаються як бульбоцибулини (схожі на цибулини), платить тітці за використання її вантажівки і має мережу друзів. які допомагають їй ретельно збирати шафранові нитки вручну.

Одна з причин того, що шафран настільки дорогий, тоді як сама рослина Crocus sativus залишається відносно дешевою, полягає в тому, що збирання врожаю вимагає такого трудомісткого, складного, немеханізованого процесу, і, щоб зробити збір трохи складнішим, все це повинно бути виконано. Приблизно в 20-денному вікні: Голден вирощує близько 400 000 рослин.

Читайте також: В Україні суттєво подорожчає алкоголь.



Перегляди: 7
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: