НОВИНИ

Названо лідера серед фальсифікованих продуктів

11.11.2021 08:37
ya-16130

Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за останні 12 місяців вилучила з обігу 16 т харчових продуктів, які не відповідали вимогам діючого законодавства. Про це повідомляє Держпродспоживслужба , пише agronews.ua.

Велика кількість виявлених порушень пов«язана з обігом фальсифікованого вершкового масла. Так, за період з листопада 2020 р. по жовтень 2021 р. в закладах торгівлі та громадського харчування зафіксовано 159 порушень, пов’язаних з обігом фальсифікованого масла, припинено обіг 568 кг продукту та вилучено з обігу 15,5 т вершкового масла.

«Контроль безпечності харчових продуктів й боротьба з фальсифікатом — надважливе завдання. Харчові продукти, які ми споживаємо кожного дня, мають відповідати вимогам діючого законодавства та бути безпечними для споживачів. Компромісів у цьому питанні бути не може, тому робота в даному напрямку знаходиться на постійному контролі», — зазначила Владислава Магалецька.

Загалом за останні 12 місяців (з листопада 2020 року по жовтень 2021 року) Держпродспоживслужбою проведено більше 12,5 тис. моніторингів діяльності суб’єктів господарювання, які здійснюють виробництво та обіг харчових продуктів та більше 2,5 тис. перевірок закладів торгівлі, громадського харчування та об»єктів, які здійснюють виробництво, на предмет виявлення фальсифікованих харчових продуктів.

З метою усунення порушень складено 662 приписів про усунення невідповідностей, в тому числі 216 стосовно діяльності закладів торгівлі, 255 громадського харчування, 191 виробника. За порушення маркування харчових продуктів (фальсифікацію) до відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 24 операторів ринку на суму більше 1,2 млн грн.

Читайте також: Яку сільськогосподарську землю можуть купити юрособи до 1 січня 2024 року.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: