НОВИНИ

Названо культури, які варто вирощувати в Україні

23.11.2022 15:07
eda-frukty-yagody-grushi-chereshnya-ezhe-735439

Ринок яблука в Україні перенасичений, виробники вирощують більше плодів, ніж можуть з’їсти споживачі. Тому їм на певний час потрібно призупинити створення нових яблуневих садів і почати орієнтуватися на інші культури, зокрема на грушу, черешню, шипшину, обліпиху й ожину. Таку думку в ексклюзивному коментарі проєкту «Ягідник» висловив розповів фінансовий директор компанії «Сади Донбасу» Сергій Остапець, пише  agronews.ua.

“На майбутнє, мені здається, виробникам треба зупинитися зі створенням нових яблуневих садів і почати дивитися на інші культури. Але не на лохину, бо через кілька років ситуація з лохиною буде така ж, як і з яблуком”, – каже Сергій Остапець.

На його думку, такими перспективними культурами, на які варто орієнтуватися виробникам, є груша, ожина, обліпиха, шипшина та черешня:

“Я вважаю, що перспективною є груша. Однак її важче вирощувати, бо вона потребує більше обробок. Окрім того, в Україні не заповнений ринок ожини, як і ринок обліпихи. Також я вважаю, що шипшина має неабиякий потенціал, її використовують для виготовлення багатьох продуктів. І ось Польща почала її активно розвивати, тому на цю культуру треба звернути увагу”.

Також, на думку Сергія Остапця, садівникам потрібно звернути увагу на черешню, особливо якщо враховувати те, що через тимчасову окупацію мелітопольська черешня на ринку України недоступна:

“У нас власна сортувальна лінія для черешні, також маємо два гідрокулери, які самі побудували, тому, можливо, і надалі розвиватимемо цей напрямок. Адже, крім яблука, на міжнародних виставках ми презентували і черешню, яка також користувалася неабияким попитом”.

Нагадуємо, В Україні відбудеться Другий Всеукраїнський фермерський форум.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: