НОВИНИ

Названо критерії за якими визначатимуть належність підприємств до критичної інфраструктури

27.12.2022 16:11
aavavvavava-768x512

Мінагрополітики визначило критерії підприємств сектору харчової промисловості та агропромислового комплексу за якими визначатимуть належність до критичної інфраструктури. Про це повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик, пише пресслужба відомства, пише agronews.ua.

Належність до критичної інфраструктури підприємств визначатимуть, зокрема, за такими критеріями:

  • належність підприємства до певного сектору;
  • кількість людей, яких забезпечує підприємство;
  • негативний вплив на інші сектори в разі відсутності енергопостачання;
  • зв’язок з іншими об’єктами критичної інфраструктури.

«Ми розуміємо, в якій складній ситуації наразі перебувають підприємства, в тому числі й аграрного сектору, і які наслідки можуть бути в разі зупинки підприємств харчової промисловості. Тому Міністерством оперативно створено робочу групу. Її перше засідання відбудеться вже 27 грудня», — зазначив Денис Башлик.

За його словами, після розгляду заявки суб’єктів господарювання, у разі позитивного рішення робочої групи, відповідний акт передається до центрального органу.

Статус об’єкта критичної інфраструктури може надавати пріоритетність у забезпеченні електроенергією та впливати на бронювання військовозобов’язаних працівників.



Перегляди: 119
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: