НОВИНИ

Названо країни, які ввели обмеження на ввезення імпорт української курятини

19.12.2020 08:09
36_d_850

Низка торговельних партнерів України ввели обмеження на ввезення вітчизняної продукції птахівничої галузі через спалах грипу птиці у Миколаївській області. Про це повідомляє НВ.Бізнес, пише agronews.ua.

На початку грудня поточного року в особистому селянському господарстві в с. Кандибине Новоодеського району Миколаївської області була зареєстрована загибель птиці з підтвердженим діагнозом на вірус грипу птиці. Згодом, 12 грудня, вірус було виявлено у с. Новоматвіївське того ж району. За попередніми даними, джерелом збудника захворювання могла бути дика перелітна птиця.

Відповідно до зобов’язань в рамках членства у Всесвітній організації охорони здоров’я тварин (МЕБ), Україна повідомила про спалах хвороби всіх торгових партнерів.

Повідомляється, що станом на середу, 16 грудня, Держпродспоживслужба отримала повідомлення щодо введених обмежень на експорт продукції птахівничої галузі, а саме:

  • Гонконг та Білорусь обмежили експорт з Миколаївської області;
  • ЄС, Сінгапур, Марокко, Туніс, Японія обмежили експорт з території всієї країни;
  • Саудівська Аравія, Молдова, Ізраїль визнали зонування, яке застосовується Держпродспоживслужбою, це означає, що обмеження стосується лише 10-км зони навколо спалаху вірусу.

«На сьогодні продовжуються перемовини з основними торговельними партнерами, а саме Сінгапуром та Японією з метою визнання зонування», – заявили у Держпродспоживслужбі.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: