НОВИНИ

Названо країну Європи, яка підписала з Україною «транспортний безвіз»

10.06.2020 18:02
1567490744131578714

Домовленості щодо лібералізації перевезень вже перебувають на стадії реалізації з Білоруссю, Туреччиною, Молдовою та Великобританією, заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій. Про це повідомляє Урядовий кур’єр, пише agronews.ua.

Також, вже повністю скасовано дозвільну систему зі Швейцарією.

Натомість стосовно тих країн, які запровадили обмеження для вітчизняних перевізників, напрацьовано систему заходів, яка дає змогу застосовувати щодо них дзеркальні дії, зауважив міністр.

Стосовно дозволів на вантажні перевезення за кордон, то на початку травня транспортне відомство домовилося про взаємні дозволи з колегами з Угорщини. Розширення кількості таких дозволів планується також із Румунією. При цьому йдеться про доволі великі цифри — п’ять тисяч транзитних та ще три тисячі універсальних дозволів на додачу до виданих раніше.

Ще на 46% буде збільшено кількість дозволів із Боснією та Герцеговиною. З Польщею наразі є деякі складнощі, втім є і надія на швидке їх вирішення і отримання понад 4700 дозволів згідно з домовленостями, зафіксованими торік у відповідних протоколах.

Скоро очікують на прибуття 4600 транзитних дозволів зі Словенії, є добрі перспективи щодо Узбекистану, зокрема й щодо перевезень з інших країн. Міністерство також працює у відповідному напрямку зі Швецією та Норвегією, і тут теж є надія на позитивні результати.

А головним чинником, що має поліпшити динаміку загального розвитку вантажних перевезень за участі вітчизняних перевізників є, на думку міністра, лібералізація перевезень, як двосторонніх, так і транзитних. Вона, за словами Владислава Криклія, має відбутися найближчим часом. Тут головне — прибрати бар’єри, які створює чинна система дозволів. З такою пропозицією, зокрема, виступило профільне міністерство Боснії та Герцеговини.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: