НОВИНИ

Названо корисні властивості редиски

14.05.2022 17:12
shutterstock_621320936

Редис є однією з найпоширеніших культур, які вирощують на городах та дачних ділянках в Україні. У їжу можна вживати і коренеплоди, і зелене бадилля цієї рослини. Речовини, що містяться в його складі, мають ряд корисних властивостей для різних систем організму і допомагають у профілактиці багатьох захворювань, пише Lhealth.info, пише  agronews.ua.

Боротьба із зайвою вагою

Редис є добрим джерелом вітаміну С (15–40 мг на 100 г продукту). Одна порція цього овочу вагою 85 г забезпечує 20% добової дози кальцію, що рекомендується. Редиска також містить пектин і пентозани. При цьому редис низькокалорійний, тому включення цього продукту до раціону дозволяє отримати корисні речовини без ризику зайвої ваги, підтверджує дослідження.

Зміцнення серцево-судинної системи

Редиска яскраво забарвлених сортів багата антоціанами. Це рослинні глікозиди, що надають позитивний вплив на стан серцево-судинної системи. Вчені з’ясували, що вміст вітаміну С у редисі підкріплює цей ефект.

Нормалізація рівня цукру в крові

Завдяки вмісту клітковини редис при вживанні не викликає різких стрибків рівня глюкози в крові, підтверджує дослідження. Ця рослина містить глюкозинолат та ізотіоціанат, які нормалізують цукор. З огляду на це редис можна вживати в їжу діабетикам.

Підтримка здоров’я печінки

У редисі, як і в інших представниках сімейства хрестоцвітих, міститься індол-3-карбінол. Експерти з’ясували, що ця речовина має антиоксидантний ефект, сприяє виведенню токсинів та захищає печінку від пошкоджень.



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: