НОВИНИ

Названо, як фальсифікують вина в Україні

06.04.2020 17:02
iStock-1011813752_d_850

Головний і єдиний дозволений в усьому світі консервант, який міститься в натуральних винах – це діоксид сірки (SO2), повідомляє casta-vinodelov, пише agronews.ua.

Боятися цього консерванту не потрібно, тому що його кількість в пляшці вина навряд чи перевищує його дозу в упаковці овочів. Також сірку в мікродозах використовують для консервації величезної кількості продуктів.

Так, вина без сірки є, але це велика рідкість, тому що в багатьох випадках сульфітування необхідно для стабілізації продукту. Сірку у якості консерванта використовують вже кілька віків. Просто раніше нею окурювали бочки з вином, а тепер додають у міні-дозах.

В той же час вина, які містять інші речовини, зокрема штучні барвники, підсолоджувачі, або містять речовини у дозах, що перевищують допустимі норми або мають на етикетці невідповідну до вмісту інформацію чи вироблені з використанням невідповідних
технологій, вважаються фальсифікованими.

Досить розповсюдженими способами фальсифікації вин є розведення виноградного вина дешевими плодово-ягідними винами для кількісного збільшення його об’єму, додавання хімічних елементів, йдеться у публікації Національного університету харчових технологій.

Також використовують шапталізацію вина – прийом в виноробстві , який використовується як спосіб покращувати вино, отримане з незрілого винограду (в несприятливі в кліматичному та інших відносинах роки за допомогою подсахаріванія виноградного сусла (за допомогою тростинного або бурякового цукру) і зменшення його кислотності за допомогою товченої крейди або мармуру , що дозволяє істотно збільшити вміст алкоголю в кінцевому продукті.

Галізацію, що полягає в тім, що погані, кислі вина “поліпшуються” додаванням води до відомого обсягу й наступним доведенням міцності й кислотності до певних меж.

Серед розповсюджених засобів фальсифікації вина також можна назвати: шеєлізацію – додавання гліцерину, підробку букету вина, фарбування вина, додавання консервантів із метою прискорення технологічного процесу виробництва, фальсифікацію терміну витримки вина.


Перегляди: 23
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: