НОВИНИ

Названо компанії, які будуть приймати участь у пілотному проєкті УЗ з приватної тяги

17.06.2020 18:02
3d40d4c-lokomotiv

Допуск до експериментального проєкту з приватної тягою на магістраль Укрзалізниці отримали майже всі 11 компаній, крім компаній, у яких є перетин з лініями Інтерсіті +, наприклад, ділянку, який заявляла Ferrexpo. Але зараз компанія переробляє свою заявку і буде подавати її повторно, щоб закрити одне плече – зробити вивізне роботу без перетину з лінією Інтерсіті. Про це повідомляє cfts, пише agronews.ua.

Щодо структури учасників, то будуть окремо де-юре вантажовідправники і окремо учасники експерименту.

Наприклад, Асоціація українських ж / д перевізників подала чотири заявки на чотирьох різних вантажовідправників – це “Івано-Франківськцемент”, “Кернел” і ще дві аграрних компанії. У “Локо-Інвест” 3 заявки – “Лемтранс”, ДТЕК і “Арселор”. Вантажовідправників виходить більше, ніж учасників експерименту.

За умовами конкурсу вже немає обмежень щодо того електрична або дизельна тяга буде використовуватися.

Перший склад бригад буде надано “Укрзалізницею” так як тільки вони поки є сертифікованими і випробуваними. І головне – вони можуть бути інструкторами.

“Вже точно через 6 місяців ми побачимо більше десятка нових маневрових локомотивів в парку України. Маневрових – тому що практично всі, хто зараз, потрапили в експеримент, претендують на вивізне роботу. З того моменту, як буде підписаний протокол комісії, у компаній буде 6 місяців, щоб підготувати локомотив, бригаду, забезпечити технічне обслуговування і поїхати”, – вважає експерт Владислав Притоманова.

А УЗ зможе перенаправити вільні локомотиви на інші ділянки (особливо це важливо для вивізної роботи аграріїв і сортувальних станцій) і отримувати як тариф від “пілота”, так і дохід від нових перевезень.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині запустили сонячну станцію на 24 тис будинків.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: