ВАЖЛИВО

В Україні власники паїв будуть декларувати доходи від здачі їх в оренду

05.05.2020 09:02
golovna-675x380

У Головному управлінні ДПС у Луганській області розповіли, як задекларувати доходи, отримані фізичною особою при здачі свого земельного паю в оренду. Про це повідомляє visnuk, пише agronews.ua.

Якщо при отриманні у 2019 році фізичною особою – орендодавцем доходів від здавання в оренду земельної ділянки сільськогосподарського призначення, земельної частки (паю), майнового паю іншій фізичній особі – орендарю, яка не є податковим агентом (самозайнятою особою), орендодавець визначає свої податкові зобов’язання у річній податковій декларації про майновий стан і доходи, – пише ДПС.

“Наступний крок – орендодавцю необхідно сплатити податок на доходи фізичних осіб до відповідного бюджету за місцезнаходженням таких ділянок. Цей порядок передбачено Бюджетним кодексом України”, – йдеться у повідомленні.

Таким чином, податок на доходи фізичних осіб, нарахований у 2019 році податковим агентом або фізичною особою, яка отримує доходи від особи, яка не є податковим агентом, з доходів за здавання фізичними особами в оренду (суборенду, емфітевзис) земельних ділянок, земельних часток (паїв), виділених або не виділених у натурі (на місцевості), сплачується таким податковим агентом або такою фізичною особою до відповідного бюджету за місцезнаходженням таких об’єктів оренди (суборенди, емфітевзису).

Нагадаємо, як відбувається перехід права власності на орендовані земельні ділянки.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: