НОВИНИ

Названо головні досягнення у реформі Укрзалізниці

20.12.2019 13:26
dbb31cd5d0f38e8f6ccbb5456d140857_XL

Очільник правління Укрзалізниці Євген Кравцов назвав три головні досягнення держкомпанії. Про це він повідомив в інтерв’ю для Ліга.Бізнес.

Першим досягненням очільник Укрзалізниці вважає фінансову стабілізацію.

«Я прийняв компанію в стані технічного дефолту. Сьогодні УЗ має кредитний рейтинг на рівні держави», — зазначив він.

Друге досягнення — дерегуляція вагонної складової у вантажному сегменті, що прибрало великий корупційний пласт в частині використання вагонного парку Укрзалізниці.

Третім досягненням є капітальні інвестиції та інвестування в основні засоби Укрзалізниці.

«Ми запустили великі програми, наприклад, закупівлю тепловозів General Electric. За 2,5 роки збудовано більше 6 000 вагонів, а через капремонти пропущено 15 000 — це більше половини операційного парку піввагонів Укрзалізниці. Сподіваюся, що найближчим часом оголосимо конкурс із закупівлі електровозів, — зауважив Євген Кравцов.

Читати за темою: Укрзалізниця проведе аналіз немаршрутних станцій

Президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко вважає досягненням створення можливості для приватних власників купувати власні вагони та перевозити ними вантажі у секторі.

«Було досягненням дозвіл й легалізація використання приватних вагонів для перевезення зерна, інших видів сільськогосподарської продукції. Це вирішило нагальну проблему дефіциту зерновозів. Це важливо не лише для сільського господарства, а й для інших сфер і галузей економіки», — вважає Леонід Козаченко.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: