ВАЖЛИВО

Названо головних виробників фальсифікату масла в Україні

15.12.2021 08:21
53444

На різних сегментах ринку України кількість фальсифікату становить від 20 до 80%. Йдеться не тільки про масло на вагу на ринках, але навіть про продукцію, яку можна зустріти у великих супермаркетах та магазинах. Неякісна продукція регулярно потрапляє навіть до шкільних їдалень, про що свідчать результати перевірок Держпродспоживслужби. Про це повідомляє OBOZREVATEL, пише agronews.ua.

“Важко визначити фальсифікацію. Коли рівень фальсифікації становить 50-90% рослинних жирів, це легко визначити, а коли рівень менш ніж 10%, це важко навіть для професіоналів”, – розповів керівник центру експертиз “Тест” Валентин Безрукий.

У 2021-му продукція цілої низки виробників не змогла гідно пройти перевірки. Офіційно про це повідомляє Держпродспоживслужба та органи місцевої влади. Наприклад:

“Богодухівський молзавод”. Фальсифіковане масло цього виробника виявили у школах у Кіровоградській області. Раніше підроблену продукцію цього заводу також зафіксували у Харкові.

“Еней”. Фальсифікат виявили у Пістинському ліцеї Івано-Франківської області.

“Оді”. Йдеться про солодковершкове масло “Селянське” 73% жиру.

“Фальсифікувати масло якісними рослинними жирами не завжди вигідно, – каже голова правління “Споживча довіра” Олена Куликова. – Тому фальсифікат роблять із відхідних жирів тваринного походження. Це все переробляється, і вже ці нові жири, які промисловість наша створює, потрапляють у масло”.

Також у неякісному маслі, як і у всій молочній продукції, періодично трапляються антибіотики. Якщо людина часто вживає продукцію із залишками антибіотиків, вона стає нечутливою до них. Коли їй потрібні антибіотики для лікування – вони можуть не вплинути на організм.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: