НОВИНИ

Названо головну проблему для вивозу агропродукції з України до Польщі

12.05.2022 10:00
agro4912.29200826155

Польська вантажна залізнична компанія Cargo назвала проходження санітарно-ветеринарного контролю на кордоні основною проблемою для транспортування аграрної продукції з України. Про це йдеться у відповіді пресслужби PKP Linia Hutnicza Szerokotorowa (PKP LHS) на інформаційний запит видання Rail.insider, пише agronews.ua.

В компанії зазначили, що на польському боці задіяні ще не всі перевантажувальні потужності.

Прессекретар PKP SA Міхал Стілгер запевнив, що PKP перебуває в постійному контакті з «Укрзалізницею» і на постійній основі аналізує ситуацію на кордоні.

Він пояснив, що за технічний бік обслуговування вантажних перевезень у групі PKP відповідають компанії PKP Cargo та PKP LHS, а також їхні «дочірні компанії та інші пов’язані організаційні одиниці».Міхал Стілгер

«З погляду PKP Cargo великим викликом у зв’язку зі збільшенням перевезень зерна є можливості перевірки ветеринарними службами на кордоні. Це випливає з наявних процедур — без згоди цих служб на територію Польщі не може потрапляти вантаж із зерном чи іншою сільськогосподарською продукцією незалежно від її розміру».

Він наголосив, що PKP LHS перебуває в постійному цілодобовому зв’язку з представниками «Укрзалізниці» щодо поточної ситуації та планування перевезень.

«Нагромадження вантажів на Західній Україні стало наслідком перенаправлення всіх перевезень, які раніше здійснювалися морським транспортом, на залізницю, а також вантажів, які внаслідок війни знаходяться на портових складах. PKP LHS має місця, пристосовані для ефективного перевантаження цих вантажів, а також постійну базу партнерів, які надають автомобільний або залізничний рухомий склад для подальших перевезень після перевантаження з вагонів широкої колії. Потужності всіх перевантажувальних терміналів ще не повністю задіяні», — наголосили в компанії. 

Також найголовніші економічні новини читайте за посиланням.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: