ВАЖЛИВО

Названо фрукт-замінник м’яса

16.03.2021 13:50
raw meat assortment - beef, lamb, chicken on a wooden board

Авокадо — корисний екзотичний фрукт, який зараз користується великою популярністю. І не спроста. У його плодах міститься багато вітамінів і цінних мікроелементів, які позитивно діють на організм. Про це повідомляє Comments, пише agronews.ua.

Цей фрукт дуже популярний серед вегетаріанців і веганів, тому що в його складі багато білка, тому його регулярне вживання цілком може замінити м’ясні страви.

Через свій багатий вітамінно-мінеральний склад авокадо в 1988 році був внесений до Книги рекордів Гіннесса, як найкорисніший фрукт у світі. У ньому є близько 20 вітамінів і мінералів, зокрема: вітаміни А, К, В5, В6, Е, В2, а також фолієва кислота, клітковина, залізо, фосфор, цинк. Авокадо містить 2 г білка і до 15 г корисних жирів.

Мало хто знає, що існує понад 400 видів авокадо і всі вони відрізняються за своєю формою, кольором і смаком. Найпоширенішими сортами фрукта є Фуерте і Хасс. Лідерами з вирощування авокадо є Північна і Південна Америка, а в супермаркетах Центральної Європи найчастіше продаються авокадо з південних берегів Іспанії, Ізраїлю, Мексики та Південної Африки.

Виявляється, що у деяких народів Південної Америки авокадо виконує роль сильного афродизіаку, який володіє збудливим ефектом. Цей плід навіть дарують молодятам. Якщо раніше вважалося, що лідером за вмістом калію є банан, то авокадо потіснила його з першого місця. У 100 грамах жовтого фрукта міститься 10% від добової норми елемента для дорослої людини, а в авокадо — 14%.

Нагадаємо найпопулярніший фрукт у сфері онлайн-продажу України.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: