ГОЛОВНЕ

Названо дві ознаки фальсифікату масла, який масово продають в Україні

07.02.2023 11:09
769

В Україні виявили фальсифікат масла. Невідомий виробник підробив продукцію фірми “Апрель”. У фальсифікату є дві ознаки: замість “Апрель” на упаковці вказано помилкову назву “Фірма Апрель”. Крім того, на упаковці – неправильна дата виробництва (31 березня 2023 року). Про це повідомляє Головне управління Держспоживслужби у Вінницькій області, пише agronews.ua.

До чиновників звернулася фірма “Апрель”, яка виявила фальсифікат своєї продукції. Фахівці перевірили продукт та визнали наявність фальсифікату на ринку.

Як виглядає фальшиве масло

Якщо ви знайдете в магазині або супермаркеті масло із зазначеними помилками в назві та даті виробництва, необхідно повідомити про це Держспоживслужбу. Порушники не лише використовують чужу назву, а й при цьому порушують технологію виробництва масла.

Масло – найпопулярніший продукт у фальсифікаторів. Справа в тому, що при додаванні рослинних жирів замість молочних можна значно здешевити продукт. При цьому такий товар за нормативами більше не може називатися маслом.

На час воєнного стану в Україні скасували планові перевірки якості продуктів. Фактично Держспоживслужби може перевіряти якість лише у тому випадку, якщо до них звертаються або самі виробники, або покупці. У такому разі чиновники мають запитати у Кабміну дозвіл на проведення позапланової перевірки.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: