НОВИНИ

Названо дієвий метод проти колорадського жука

13.07.2022 18:09
0f9222de5d579a1c8e6a1b58edbd739b

Згідно з даними Держпродспоживслужби, скрізь у плантаціях картоплі, томатів і баклажанів розвивається та шкодить літнє покоління колорадського жука. Як побороти шкідника, розповіли фахівці компанії LNZ Group, повідомляє latifundist.com, пише agronews.ua.

«На картоплі триває розвиток колорадського жука — небезпечної комахи, яка здатна повністю знищити насадження картоплі. Шкідник відрізняється  доволі значною витривалістю, швидко виробляє імунітет до препаратів, тобто резистентність. А також швидко розмножується, що значно ускладнює боротьбу з ним. Якщо не застосовувати засоби захисту рослин, шкідник може знищити великі площі насаджень та завдати значну шкоду врожаю», — зазначають фахівці.

Так, за появи нової хвилі у період вегетації вони рекомендують здійснити обробку інсектицидом від DEFENDA Престо (клотіанідин 200 г/л + лямбда-цигалотрин 50 г/л) у нормі 0,4 л/га або системним інсектицидом контактно-кишкової дії Бомбардир (імідаклоприд, 700 г/кг) у нормі 45-50 г/га.

В LNZ Group додали, що через токсичний вплив на бджіл не рекомендується використовувати дані препарати у період цвітіння.

Фахівці також радять при кожній обробці змінювати діючу речовину препарату за високої резистентності шкідника.

Читайте також: Озимий ріпак: що обрати сорт чи гібрид.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: