Нутриціолог Ірина Степова заявила, що вживання всього двох яєчних жовтків на день сприятливо позначиться на роботі шлунково-кишкового тракту та міцності кісток. Повідомляє greenpost.ua, пише agronews.ua.
Вона нагадала, що яєчні жовтки – лідери за вмістом білка. Але просто так вони погано засвоюються. Щоб їжа стала корисною, правильно засвоювалася та допомагала скинути зайві кілограми, жовтки необхідно додавати у різні запіканки: овочеві, рибні, м’ясні.
“Якщо ви хочете покращити травлення та забути про авітаміноз, додавайте їх у свій раціон”, – розповіла Степова.
До речі, вчені давно з’ясували повний перелік корисних властивостей курячих яєць. Вони встановили, що в курячому яйці містяться: вітамін А, фолієва кислота, вітаміни B5, В12, В2, фосфор, селен та цинк.
Завдяки цьому, часте вживання яєць призведе до таких приємних наслідків:
- збільшення м’язової маси;
- зміцнення кісток;
- збереження цілісності тканин;
- підтримці функції мозку;
- зниження кров’яного тиску;
- запобігання появі катаракти та поліпшенню зору;
- підтримці працездатності печінки;
- боротьбі із зайвою вагою;
- зменшення відкладення холестеринових утворень на стінках судин.