Мита картопля в українських супермаркетах для багатьох покупців виглядає підозріло і якось ненатурально: деякі підозрюють що бруд змивають якийсь “хімією”. Чи так це, розбиралося kp. Про це повідомляє agronews.ua.
Насправді, тут немає нічого секретного і картоплю на заводах миють звичайною водою, йдеться у повідомленні.
Бульби висипають на сортувальну стрічку, працівники вручну відбирають шлюб і викидають, і далі по стрічці картопля або опускається в ванну (в деяких є своєрідний “душ Шарко”), або на самій стрічці земля збивається струменями, розповіла виконавчий директор Української асоціації виробників картоплі Оксана Руженкова.
Методи миття можуть бути різними – це залежить від обладнання виробника. Миту картоплю стрічка підвозить під обдув (часто таких столів з обдувом кілька), після чого картопля відправляється на фасовку.
Нагадаємо, в Україні ціни на агропродукцію після пандемії можуть зрости кратно.