НОВИНИ

Названо, чи буде Китай імпортувати українське зерно у 2020/2021 МР

29.05.2020 17:32
1554057230_econochina-1541076703

Для українського зерна в сезоні-2020/21 традиційними ринками збуту залишаться країни Європи і Північної Африки, і в подальшому очікується збільшення закупівель з боку Азії. Таку думку 28 травня в ході онлайн-конференції Grain & Maritime days Online висловив Володимир Осадчук, генеральний директор ТОВ «Кофка Агри ресорсіз Україна». Про це повідомляє АПК-інформ, пише agronews.ua.

«Що стосується Китаю, думаю, багатьох буде хвилювати інтерес даної країни до Причорноморському регіону. На сьогоднішній день нічого не змінилося, попит на зерно з України і Причорноморського регіону залишається на тому ж рівні, а може, навіть і вище. Відповідно, все буде залежати від ціноутворення. Всі пам’ятають період, коли 4-5 років тому китайський ринок був преміальним, всі хотіли туди експортувати. На сьогоднішній день він є звичайним ринком, який практично не дає ніякої премії », – пояснив він.

Він також додав, що для китайського ринку актуальними залишаються ячмінь, кукурудза і відзначається зростаючий попит на сою, не вельми ГМ. Відповідно, квоти на імпорт кукурудзи КНР поки не міняла, і, швидше за все, за прогнозами, закупівлі зернових у наступному МР залишаться на рівні поточного.

«Щодо ячменю є два моменти, які слід зазначити. По-перше, це трошки зарегульований фітосанітарний протокол, підписаний між Україною і Китаєм, який ускладнює роботу наших трейдерів щодо оформлення вільних зон вирощування. Зараз намагаємося цю проблему залагодити. З іншого боку, попит КНР на український ячмінь є, він не нижче, ніж був у минулому році. Тому істотним фактором, що впливає на інтерес Китаю до нашого ячменю, буде залишатися ціноутворення», – підсумував експерт.

Нагадаємо, в Україні змінюється культура споживання кави: названо прибуткові ніші.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: