АНАЛІТИКА

Названо, чому зростатиме ціна на українську кукурудзу у новому році

04.01.2021 07:32
кукурудза-920x558

Уряд Аргентини заявив, що експорт кукурудзи буде припинений з 28 лютого 2021 року. Цей фактор може мати далекосяжні наслідки також і на цінову політику на укрїнському ринку. Про це повідомляє Агритель, пише agronews.ua.

Заява влади Аргентини про обмеження експорту кукурудзи посилює нинішню напружену ситуацію ринку. Так, попит на кукурудзу в США повинен значно зрости, вважають аналітики Агритель.

Аргентина прагне приборкати зростання цін на своєму внутрішньому ринку і забезпечити його обсягами на тлі перспектив меншого, ніж очікувалося, врожаю. На початку 2021 року необхідно буде стежити за ситуацією з посушливими погодними умовами.

Напередодні нового року ціни в Чикаго, вже підтримані значними покупками фондів, знову виросли. Ціни на кукурудзу і сою, які досягали нових висот протягом декількох торгових сесій поспіль, показали подальший рух до нових максимумів.

Ціна на українську кукурудзу у перші дні нового року на умовах СРТ термінал становить 7300 грн/т. Поки що ціна стабільна і навіть демонструє тенденцію на зниження, але експерти не беруться ствержувати, що нисхідний тренд продовжиться і надалі.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: