НОВИНИ

Названо найбільш уразливі до кризи агрогалузі України

10.03.2020 10:32
13

Внаслідок впливу розповсюдження коронавірусу COVID19 на економіку можуть постраждати галузі, орієнтовані на експорт, з високою доданою вартістю. Йдеться про плодоовочеву, кондитерську, молочну та м’ясну галузі. Про це розповів економіст інвестиційного департаменту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак. Пише tripoli.land.

«Це ті галузі, що дають найбільше робочих місць, і зниження виробництва в цих галузях буде дуже відчутним не стільки для експорту, як для доходів мешканців маленьких містечок та сільських територій України», – зауважив він.

Натомість зернова та олійножирова галузі, навпаки, можуть опинитися у виграші.

«Зернові та олія – це базові та дешеві продукти, які потрібні за будь-яких умов. Попит на них зросте за рахунок падіння попиту на продукти з високою доданою вартістю. Відповідно, внаслідок цього Україна буде й далі сміливо рухатися в бік деградації економіки і нарощування потенціалу експорту продуктів з низькою доданою вартістю. Нагадаю, що саме для виробництва цих продуктів потрібно найменше людей, тому населення з сіл буде і далі мігрувати до міст, і, в значній мірі, не українських, а іноземних. Це, в свою чергу, означає, ще менше податків, і ще швидше зменшення обсягів внутрішнього ринку України. Ось таке неприємне доміно», – вважає експерт.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: