НОВИНИ

Названі найперспективніші в Кувейті українські продукти

01.03.2019 09:56

75% популярних і необхідних продуктів харчування Кувейт імпортує. Це – борошно, цукор, курятина, рис, бобові, молоко та масло. Зважаючи на те, що держава взяла на себе обов’язок забезпечувати цієї продукцією всіх громадян, перед імпортерами відкриваються нові ринки збуту. Особливо українським виробникам експерти радять звернути увагу на поставки курятини. Про це повідомляє «УкрАгроКонсалт».

Річ у тім, що розвиток тваринництва в Кувейті гальмує відсутність земель та складнощі у водопостачанні. Тому уряд не дозволяє будувати нові потужні птахофабрики або розширювати ті, що вже діють.

Однак, щороку зі збільшенням кількості населення Кувейт нарощує темпи імпорту курятини та м’яса птиці. 2017-го країна закупила 132,7 тис. тонн цієї продукції. Сьогодні курятину до Кувейту найбільше постачають Бразилія, США та Саудівська Аравія. Україна в рейтингу експортерів – на дев’ятому місці. Обсяг поставок 2017-го становив усього 206 тонн.

Також у Кувейті стабільний попит на хліб і хлібобулочні товари. Іноземні партнери щороку експортують до країни товарів з борошна на понад $170,26 млн. Тоді як частка України сягає всього 1,55%. У фінансовому еквіваленті – це $2,64 млн.

Серед поставників масла Україна перебуває на 8 позиції з часткою 3,4% або $1,63 млн. Попереду – Нова Зеландія, Німеччина та Саудівська Аравія.

Міжнародні аналітики відзначають: українським виробникам варто зосередитися на молоці та молочній продукції – сухе молоко, сир, масло; курятині та солодких хлібобулочних виробах.


Перегляди: 12
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: