НОВИНИ

Названі дешеві альтернативи азотних добрив

23.05.2022 15:05
dobryva-3-31785

Проблема дефіциту азотних добрив на ринку України та їх дороговизна є однією з найбільших проблем українських аграріїв цьогоріч. Відмовитись від азотного живлення неможливо, однак альтернативи азотним добривам є. Про це повідомляє Віктор Кухарчук, директор з виробництва групи компаній «Аграрні системні технології» (АСТ) у матеріалі «Як зекономити при посівній: ТОП-5 порад від фахівців‎», пише agronews.ua.

Віктор Кухарчук вважає, що в українських фермерів є багато можливостей зекономити. Насамперед, знаходячи альтернативи.

«З  метою зменшення витрат, аграрії при внесенні азоту можуть використовувати дешевші його варіанти – безводний аміак, аміачна вода, КАС тощо. Ну й дробне підживлення — «by spoon», коли при всіх внесеннях ЗЗР буде додаватися легкий азот для рослин, це теж може заощадити кошти», — зазначив Віктор Кухарчук, директор з виробництва групи компаній «Аграрні системні технології» (АСТ).

Повідомляється, що ці варіанти раніше не були популярними, але ними можна скористатись. Для цього Віктор Кухарчук наводить приклад з використанням бінарних посівів, коли одна культура доповнює іншу і передає їй свою енергію росту.  Це може бути комбінація пшениці та рижію. Останній можна використовувати для переробки в олію.

Такий варіант є прийнятним і ефективним в умовах високої вологості північних і західних областей України, що підтверджується власним досвідом АСТ.



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: