НОВИНИ

Названа українська порода корів, яка дає ідеальне м’ясо для стейків

25.01.2019 08:51

В Україні є своя порода корів, здатна давати відмінне мармурове м’ясо для стейків, — Південня м’ясна. Про це розповів Іон Морару з ТОВ «Агроінвестгруп», повідомляється на сайті асоціації “М’ясне скотарство”.

Фахівець зазначає, що історія цієї породи сягає ще в п’ятдесяті роки. Тоді у її виведенні приймали участь кращі м’ясні породи світу: герефордська, шароле, санта-гертруда, шортгорнська, кубинський зебу, тому південна м’ясна порода має безліч переваг та надзвичайно корисних якостей.

Це зебувидний тип м’ясної худоби, який добре адаптований до складних умов степової зони України (різких температурних коливань помірного континентального клімату). Важливою особливістю породи є стійкий до захворювань організм, стійкий до впливу низьких та високих температур, висока інтенсивність росту, дрібноплідність, дуже ефективне використання кормів. Тварини особливо добре споживають велику кількість грубих та пасовищних кормів, і до всього цього мають неабияку високу м’ясну продуктивність – забійний вихід складає від 64%.

Жива маса деяких бугаїв становить більше 1000 кг, корови в середньому мають масу 600 кг і більше. Середньодобові прирости молодняку на відгодівлі — не менше ніж 1300 г.

М’ясо Південної м’ясної надзвичайно ніжне, соковите, має досить добре виражену мармуровість, смакові, кулінарні якості та поступово завойовує поціновувачів серед українців і не тільки, додає Морару.


Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: