НОВИНИ

Назвали 5 гігантських сортів винограду

28.06.2020 18:25
Screenshot_1

Виноградні новинки привертають увагу не тільки колекціонерів, а й пересічних людей.  Про це повідомляє gazeta, пише agronews.ua.

Хтось садить їх на дачах, хтось пробує на смак. Залежно від нього — їсть сирим, або пускає на вино.

Одним із поважних є сорт Дубовський рожевий. Його ягода велика, краплеподібна, солодка, з однією зерниною. Зовні рожева, а всередині — біла. Півторакілограмові грона дозрівають на початку серпня.

Виноград Чорний дзьобик має ягоду, як дзьоб у пташки. Хрустить при прокушуванні. Але хоч як налита, шкірка не тріскається. Чорний дзьобик — гібридна форма винограду селекції Капелюшного. Дозріває за 80 днів. Грона важать 800–1200 г. Тиждень тримаються на гілці без осипання.

Із темних сортів ще є виноград Ася з півметровими гронами. Ягоди краплеподібні вагою 20 г. М’якоть солодка, з легкою кислинкою, має кісточки. Дозріває за 130 днів у другій половині серпня.

У винограду сорту Отаман ягоди нагадують перепелині яйця. Дозрівають за 140 днів після появи листя. Гроно важить 900–1100 г. Ягоди м’ясисті й соковиті. Шкірка така міцна, що оси не можуть її прогризти. Добре переносить транспортування.

Виноград Аркадія — еталон з-поміж сортів. Має жовті овальні ягоди з кісточками. Грона виростають більше 2 кг. Солодкі, наче груша.

Щоб виноград добре родив, проріджують пагони та кущі. А на молодій лозі —залишають 5-6 грон. Рослині не вистачить живлення, ягоди будуть дрібні й кислі, на тиждень довше дозріватимуть.

Найбільша помилка садівників — не підв’язують лозу. Так верхні два-три вічка сильно поростуть, а нижні не прокинуться. Будуть слабкі й не дадуть урожаю. Знизу повідростають пагони по 10 сантиметрів, як тонкі сірники, із дрібними гронами. Прив’язують горизонтально до натягнутого дроту. Так вічка виростають приблизно в однакових умовах, що підвищує врожайність.


Перегляди: 50
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: