НОВИНИ

В Україні зміниться формат елеваторного будівництва

11.07.2020 16:02
4a81a4e-silos

Найближчим часом зміниться і формат, і географія елеваторного будівництва. Найближчі кілька років в Україні зміниться формат елеваторного будівництва. Якщо раніше зберігальні потужності будували переважно агрохолдинги, то тепер у цій сфері очікується активізація трейдерів та малих сільгоспвиробників. Про це розповів комерціний директор ТОВ «Варіант Агро Буд» Олексій Грушко. Повідомляє agroreview.com, пише agronews.ua.

«По-перше, будівництво елеваторів активізують трейдери переважно в Центральній Україні. Думаю, це вже не буде 100-150 тис. тонн зберігання, а в середньому 30-60 тис. тонн. Продовжать зростати й портові зберігальні потужності, але вже не такими швидкими темпами, як в останні 7-10 років», – зазначив експерт.

За його словами, активніше будувати елеватори також почнуть дрібні та середні сільгоспвиробники, адже на сьогодні ті підприємства, які почали зберігати збіжжя у власних ангарах та підлоговим методом, починають розуміти, що вони недоотримують кошти, які принесло б їм більш ефективне зберігання.

Щодо географії елеваторного будівництва, то воно, на думку Олексія Грушка, незабаром переміститься на Західну Україну, яка у свій час менше вирощувала сільгоспкультур, а отже – менше будувала потужностей для зберігання.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: