НОВИНИ

Найбільший в Україні завод виробника масел Azmol зупинив роботу

08.06.2020 11:04
AZMOL-Ultra-Plus-5W-30.r575x340

На заводі британсько-українського виробника масел і мастильних матеріалів компанія «Азмол Брітіш Петрокемікалс», розташований у м. Бердянськ, зупинила випуск продукції, повідомляє ua-news.liga.net , пише  agronews.ua.

Причиною вимушеної зупинки виробництва став вступ у силу закону №466-IX, згідно якого товарний код 2710 19 99 00 «інші мастильні матеріали та інші дистиляти» включений до переліку підакцизних товарів зі ставкою €213,5 за 1000 л.

Британсько-українське підприємство «Азмол», яке за останні два роки відродило виробництво, вклало колосальні кошти у модернізацію обладнання і почало активно завойовувати не тільки український, а й міжнародний ринки, сьогодні зупинене.Михайло Тарасенко – в. о. директора Azmol BP

Крім сировини для виробництва, до товарного коду 2710 19 99 00 потрапило близько 100 найменувань кінцевої продукції. Таке податкове законодавство передбачає те, що продавці та виробники готових масел та мастильних матеріалів стали платниками акцизного податку. А це вимагає від них реєстрації акцизних складів, акцизних накладних та інших зобов’язань з обліку підакцизної продукції.

За словами Михайла Тарасенка, робота підприємства паралізована з першого дня вступу закону в силу, оскільки ним не передбачено ніякого перехідного періоду.

Після вступу в силу даного закону, ми опинилися в нерівних умовах. Так як для нашої продукції акциз ввели, а наші основні конкуренти — імпортери продовжують ввозити і продавати свою точно таку ж продукцію, але без акцизу.Михайло Тарасенко – в. о. директора Azmol BP

«Азмол Брітіш Петрокемікалс» просить депутатів якомога швидше внести корективи до закону, виключивши товарний код із переліку підакцизних товарів.


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: