ВАЖЛИВО

Мінекономіки підтримує відновлення роботи продовольчих ринків в Україні

24.03.2020 13:09
unnamed

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України підтримує відновлення роботи продовольчих ринків під час карантину. В Мінекономіки відбулася онлайн-нарада з представниками профільних аграрних асоціацій за участі заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький щодо актуальних питань, повідомляє Агро Ньюз.

“Тарас Висоцький зауважив, що відомство виступає за те, щоб не обмежувати продовольчі ринки, крім того, до цього переліку важливо додати реалізацію насіння, засобів захисту рослин, саджанців та ветпрепаратів”,- йдеться в повідомлені.

Нагадаємо, Іван Фурсенко, перший заступник голови Всеукраїнської асоціації громад повідомляв, що відкриті продовольчі ринки, за умови правильної організації їх роботи, можуть бути одним з найбезпечніших каналів збуту продуктів харчування через природню циркуляцію повітря.

«80% овочів та городини в Україні продається на сільськогосподарських ринках малими сільськими товаровиробниками, які не допущені до мереж продовольчих супермаркетів. Крім того, на ринках торгують сільські пенсіонери, для яких це надважливе додаткове джерело для існування. Поширення вірусу на відкритому повітрі з відносно невеликою концентрацією людей значно менше, ніж в закритих торгівельних мережах. Можливо уряду доцільно виключити з переліку заборони функціонування сільгоспринків, принаймні в сільській місцевості», – повідомляв Фурсенко.

Нагадаємо, в Україні сільгосподарства та харчова промисловість буде працювати без обмежень.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: