НОВИНИ

Науковцями виведено новий сорт абрикосу

25.05.2021 08:38
full_abrikos-uralec

Новий сорт абрикосу «Уралець» виведений вченими Південно-Уральського науково-дослідного інституту садівництва і картоплярства. Про це повідомляє eastfruit, пише agronews.ua.

«Уралець» став п’ятою культурою, що поповнила перелік сортів абрикосу, допущених до вирощування на даній території.

Виведена кісточкових культура головним чином відрізняється високою зимостійкістю – може витримувати до мінус 40 градусів за Цельсієм. Крім того, новий сорт має чудовий десертним смаком – за вмістом цукру перевершує інші сорти, тому фрукт рекомендується вживати в свіжому вигляді, але також він відмінно підійде для переробки (компоти, джеми, варення).

Новий сорт абрикоса «Уралець» характеризується раннім цвітінням на початку травня і середнім терміном дозрівання з середини липня до початку серпня. Сорт на базі маньчжурського абрикоса, тому має розкидисту крону. Дерево швидкоросле, може досягати у висоту 5 метрів.

Сорт стійкий до хвороб і шкідників. Однак, як всі інші сорти абрикосу, боїться зопривання кореневої шийки, тому його необхідно садити на піднесених місцях. За словами вчених, це забезпечить половину успіху при вирощуванні цієї культури.

Нагадаємо, що в Україні винайшли новий сорт гречки.



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: