НОВИНИ

Науковці виявили, що щоденне споживання картоплі є корисним для здоров’я

29.07.2020 16:32
05489355cfc5adaeee6b6c7101b519ea

Науковці змінили думку про користь картоплі для організму людини. Репутація продукту, який раніше вважався шкідливим для здоров’я і фігури, «була реабілітована» завдяки старанням дослідників Університету штату Пенсільванія, які нещодавно відкрили в картоплі нові корисні властивості. Про це повідомляє Medical News Bulletin, пише agronews.ua.

Група фахівців відібрала добровольців, які під час експерименту повинні були протягом чотирьох тижнів харчуватися за двома різними дієтами. Перша частина отримувала щодня запечену або приготовану на пару картоплю. Раціон другої групи учасників складався виключно з рисових гарнірів та інших зернових культур.

В кінці періоду дослідження вчені виміряли у кожного учасника експерименту маркери метаболічного ризику. Також вони порівняли рівень глюкози в крові піддослідних, вміст холестерину, інсуліну та артеріальний тиск.

На подив фахівців з’ясувалося, що стереотипи дієтологів не виправдалися: результати аналізів були краще не у споживачів круп, а у групи, яка харчувалася картопляними стравами.

Слід зауважити, що дослідники в даний час не можуть прийти до єдиної думки щодо впливу картоплі на організм людини. Багато хто вважає, що шкідливих властивостей у продукту значно більше, ніж корисних. Однак фахівці продовжують вивчати вплив різноманітних картопляних страв.

Американськими вченими було досліджено користь пюре для спортсменів на тренуваннях, адже воно підвищує вміст вуглеводного гелю в організмі. А британські вчені винайшли безпечний спосіб смаження картоплі без виділення канцерогенів.

Нагадаємо, в Україні науковці та бізнес створили виробництво для глибокої переробки конопель.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: