Нова технологія австралійської фірми «Coolsan» пропонує розміщувати серед упаковок свіжої плодоовочевої продукції пакетики, які виділяють в низькій концентрації пари перекису водню і значно подовжують термін зберігання овочів. Цю технологію можна застосовувати також при зберіганні і транспортуванні продукції. Про це повідомляє freshplaza, пише agronews.ua.
Технологія розроблялася і перевірялася протягом п’ятнадцяти років в ході університетських і державних досліджень в поєднанні з відповідністю сертифікатам HACCP і Organic.
Розробку почав доктор Гері Еріксон, австралійський вчений, який працював у галузі медичного обладнання над розробкою продуктів для знезараження перекисом водню надвисокої дози, використовуваних в лікарнях.
Після виходу на пенсію і переїзду в глибинку він запропонував рішення ChillSafe. Його дружині було важко зберігати свіжі продукти, особливо трави, через віддаленість від ринків. П’ятнадцять років тому був створений новий продукт, який використовується у всій харчовій промисловості для післязбиральної обробки, роздрібної торгівлі, громадського харчування, транзиту, зберігання та виробництва.
Перекис водню було обрано завдяки його доведеній безпеці і загальноприйнятному застосуванню в харчовій промисловості для широкого спектра антимікробного захисту від бактерій, цвілевих і дріжджових грибків і вірусів.
В результаті було доведено, що технологія ефективна для захисту продукції від мікробіологічного забруднення, етилену і сторонніх запахів. Запатентований продукт в даний час використовується в Південній Америці, Австралії, Південній Африці та проходить випробування в США і ЄС.
Ключовим моментом ефективності технології ChillSafe є постійна обробка повітря і будь-яких поверхонь в будь-якому просторі, навіть в найважчих для очищення місцях, включаючи невеликі тріщини, стелі і стелажі, а також самі продукти.
За словами Томаса де Масі, співзасновника і генерального директора Coolsan®, ChillSafe – це простий спосіб підвищити якість і забезпечити рентабельність інвестицій в супермаркети в 10 разів при використанні тільки в кінці ланцюжка поставок.