ВАЖЛИВО

Науковці розробили дрон, що рахує полуницю з повітря

26.05.2021 09:05
Drone

Бельгійський дослідницький інститут обробної промисловості Flanders Make розробив дрон для підрахунку фруктів. Летючий робот може підрахувати кількість полуниці з повітря завдяки штучному інтелекту, допомагаючи виробникам сільськогосподарських культур точніше прогнозувати свій урожай. Про це повідомляє futurefarming, пише agronews.ua.

Flanders Make розробили безпілотники, які автоматично складають запаси на складі, та алгоритм, який може, наприклад, підрахувати кількість квітів та плодів на шматочку сільськогосподарської землі, щоб зробити прогноз урожаю, використовуючи камери та датчики.

“Для цього випадку ми зібрали аерофотознімки процвітаючих врожаїв полуниці”, – говорить Роб Гейлен, дослідник з Flanders Make. “Наш алгоритм проаналізував зображення та підрахував кількість видимих ​​фруктів та / або квітів”.

Похибка

Виконуючи також підрахунок вручну під час нашого дослідження, Гейлен каже, що вони змогли визначити похибку між кількістю квітів, розпізнаних цифровим способом, та фактичною кількістю квітів. “Оскільки ми тепер знаємо цю похибку, ми можемо дуже точно визначити фактичну кількість квітів на основі швидко зібраних зображень”.

Урожай прогнозується набагато швидше

Ця програма була створена у співпраці з Бельгійським експериментальним центром вирощування фруктів. Вони вже робили ручний підрахунок суничних квітів, щоб передбачити урожай полуниці протягом 3-тижневого періоду. Завдяки безпілотнику це тепер можна зробити набагато швидше.

Штучний інтелект – ключ до багатьох дверей

Ключовим фактором успішного прийняття нових застосувань безпілотників у діловому світі є використання штучного інтелекту, зазначає Фландрія Маке. “Ця технологія дозволяє безпілотникам виконувати завдання повністю самостійно або аналізувати зібрані зображення зі швидкістю блискавки”.

Нагадаємо, що в Україні створили літаючий трактор для розпилення ЗЗР та добрив.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: