НОВИНИ

Науковці назвали ягоду, яка допоможе зміцнити здоров’я судин

20.05.2021 18:12
48_main

Включення полуниці до вашого щоденного раціону може покращити роботу судин та систолічний кров’яний тиск. Здається, нове дослідження вказує на те, що фрукти виявляють користь для тих, хто страждає надмірною вагою або ожирінням і має помірно високий рівень холестерину (холестерин ЛПНЩ або “поганий” холестерин). Про це повідомляє freshplaza, пише agronews.ua.

Полуниця наповнена корисними антиоксидантами та поживними речовинами, включаючи калій, фолієву кислоту, клітковину, 2 та поліфеноли.

Мішель Рутенштейн дієтолог з Нью-Йорку каже: «Для мене не дивно, що багатий вміст поліфенолу в полуниці дозволяє позитивно впливати на функціонування ендотелію. Це дозволяє розслабити артерії, поліпшити кровотік і знизити систолічний артеріальний тиск».

Ендотелій, або тонка оболонка, яка встилає стінки серця і судин, повинна залишатися здоровою, щоб серце могло ефективно виконувати свою роботу: розслабитися і скоротитися, щоб перекачати кров. Якщо ендотелій не функціонує належним чином, великі кровоносні судини серця можуть не розширюватися – або не відкриватися – так, як слід.

Метою цього дослідження було визначити, чи може вживання полуниці також відігравати роль у ендотеліальній функції судин. Результати показали, що споживання навіть невеликої дози полуниці щодня протягом чотирьох тижнів призводило до покращеного розширення судин та покращення роботи серця загалом.  Плюс, систолічний артеріальний тиск знизився серед учасників вже через дві години після вживання полуничного напою, а ви уявіть, який приголомшливий результат буде на четвертому тижні.

Нагадаємо, названо напої, які можуть нашкодити печінці.


Перегляди: 16
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: