ВАЖЛИВО

Науковці назвали овоч довголіття

14.06.2021 18:33
2880x1800_1075365_[www.ArtFile.ru]

Результати дослідження показують, що покращити стан здоров’я та зміцнити імунітет допоможе відомий овоч, який є у кожному домі. Про це повідомляють Новини Закарпаття, пише agronews.ua.

Фіолетова капуста, яку ще називають червонокачанною. Науковці наводять дані, що у даному овочі міститься багато корисних речовин. Фіолетова капуста багата на вітаміни С, А, К, В6. Вона містить у собі калій, кальцій, залізо, магній, цинк, фосфор та інші мікроелементи.

Червонокачанна капуста має велику кількість рослинних сполук, таких як каротиноїди і флавоноїди. Вони захищають клітини від пошкоджень, викликаних окислювальним стресом. Натомість антоціани – пігменти, які надають фіолетовій капусті її яскравий колір, зміцнюють імунітет.

Також дослідження показують, що рівень антиоксидантів у фіолетовій капусті у 4,5 рази вищий, ніж в зелених видах, що допомагає уповільнити старіння на клітинному рівні. У фіолетовій капусті міститься сульфорафан, який позитивно впливає на роботу серця.

Вчені стверджують, що червонокачанна капуста допомагає у боротьбі із запаленням, яке вважають причиною багатьох хвороб. А ще вона сприяє роботі кишківника.

Часто задають питання, яка капуста корисніша: білокачанна чи фіолетова? Достеменно відомо, що червонокачанна містить більше вітаміну С за свою родичку. Також у ній більше у 5 разів каротину і у рази більше калію.

Нагадаємо, що названо продукт, що знижує ризик захворювання на рак.


Перегляди: 21
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: