НОВИНИ

Науковці Інституту садівництва НААН презентували нові сорти груш власної селекції

14.07.2020 15:32
https://agronews.ua/

Завідувачка лабораторією селекції та технології вирощування плодових культур Інституту садівництва НААН України, кандидат сільськогосподарських наук Юлія Ходаківська розповіла про селекцію та нові сорти груш. Про це повідомляє пресслужба закладу, пише agronews.ua.

Осінній сорт груші «Вижниця» – сорт дуже популярний, бо має високі смакові якості, стійкий до парші. Дерево швидкоросле. Плоди зберігаються в холодильнику до грудня. Серед переваг – висока стабільна врожайність, сорт сумісний з айвою. Авторами є знамениті селекціонери В.П. Копань, К.М. Копань.

«Вересневе диво» – смачні плоди раннього осіннього строку достигання. Досить висока врожайність 45-50 тон з га, врожай щороку. Сорт стійкий до основних хвороб груші. Автор Матвієнко М.В.

«Китайський ліхтарик» – залучені сорти, які мають природну генетичну стійкість не тільки до грибкових хвороб, але і до бактеріозів, яку мають лише східноазіатські сорти. Зимового строку достигання. Зберігається у холодильнику до січня-лютого місця. Має хрустку м’якоть плоду. Дуже перспективний сорт з високою урожайністю. Проходить зараз кваліфікаційну експертизу, буде у цьому році занесений до Державного реєстру сортів України.

https://www.facebook.com/naasukraine/videos/326170981890600/?v=326170981890600

Читайте також: в Україні селекціонери вивели новий сорт картоплі.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: